fbpx
trauma de baas

JE TRAUMA WEER DE BAAS!

Therapie in Spanje

Therapie in Spanje is mogelijk voor mensen woonachtig in Spanje of ben je woonachtig in Nederland en wil je intensief maar in een kort tijdsbestek werken aan je problemen, trauma of verleden. Dan is therapie in Spanje een prima optie!

Ben je woonachtig in Spanje dan is het prettig om therapie te volgen in je moedertaal. Dit is allemaal mogelijk. De voorbereiding kan zowel online als fysiek.

Werken aan jezelf is nog effectiever als je weg bent uit je eigen omgeving. Heb je geen zin om dit in Nederland te doen omdat je bijvoorbeeld te makkelijk terug valt, te veel afleiding hebt van je werk, gezin of (foute) vrienden? Maar ook, met name in de winter maanden, kan de temperatuur ook mee spelen.

De voorbereiding doen we via een beveiligde online omgeving of fysiek in onze praktijk. Zodra we zo ver zijn kom je naar Spanje en starten we met een heel intensief 4-6 of 8 daags traject. In de meeste gevallen 1 op 1, in sommige gevallen zijn er onderdelen in kleine groepjes denk dan aan het actieve bewegen programma. Mocht je na de intensieve behandelperiode nog na behandelingen nodig zijn dan is dit ook weer online of fysiek in Nederland mogelijk.

EMDR therapie, bewegen (verwerking), cognitieve gedragstherapie en exposure en psycho-educatie zijn de belangrijkste onderdelen van de behandeling.

Nog een heel groot voordeel : Er zijn geen wachtlijsten! U kunt direct starten en dat geeft jou de kans er sneller weer bovenop te zijn.

De behandelingen worden deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. (U bent dan geen eigen risico kwijt.) De rest dient u zelf te betalen. In veel gevallen worden de behandelingen volledig vergoed door werkgevers. (Of kunt een een aanvraag doen bij het UWV of gemeente indien u een uitkering ontvangt,) De kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Heeft u klachten na een ongeval dan kunt u uw kosten declareren bij de letselschade verzekeraar.

Bent u woonachtig in Spanje en verzekerd in Spanje dan dient u dit zelf te overleggen met uw verzekeraar. Via reis en expat verzekeringen is er ook vaak veel mogelijk.

© 2021 trauma de baas

Thema door Anders Norén