fbpx
trauma de baas

JE TRAUMA WEER DE BAAS!

EMDR en virtueel reality

EMDR en virtueel reality een prachtige methode die zo krachtig zijn. Langzaam worden VR en apps steeds meer toegepast in de geestelijke gezondheidszorg en maakt het steeds meer onderdeel van het behandelprogramma.

Waarom EMDR en Virtueel reality ?

Omdat ons brein maar moeilijk kan bepalen of het werkelijkheid is of VR. Dit, samen met het feit dat iemand in VR volledig is afgesloten van de buitenwereld en opgaat in de nieuwe wereld van de VR, zorgt ervoor dat dit medium ideaal is voor behandelingen. U hebt namelijk geen afleiding die aanwezig is bij een traditionele setting. Op deze wijze kan de behandeling thuis of in onze praktijk plaats vinden.

De EMDR en virtueel reality zijn een toevoeging in de therapie maar geen los staande behandeling. In onze praktijk maken we gebruik van deze moderne techniek zodat u het evt. thuis ook kunt oefenen en de behandeling kunt voortzetten.

VR kun je inzetten voor enkelvoudige als complext trauma

Onze eerste ervaringen met deze nieuwe techniek heeft ons doen verbazen. Wat een prachtige methode! Wij gebruiken de VR bril uitsluitend in combinatie met behandelingen in onze praktijk.

Op korte termijn verwachten wij ook mindfulness per VR aan te bieden.

© 2021 trauma de baas

Thema door Anders Norén